TERAPII SPECIFICE

TERAPII SPECIFICE SI DE COMPENSARE

In cadrul activitatilor de terapii specifice avem incluse urmatoarele discipline:

KINETOTERAPIE

-ramura terapeutica ce foloseste ca mijloc specific miscarea,  in scopul recuperarii somato-functionale,  motrice si psihomotrice sau al reeducarii functiilor compensatorii,  in cazul deficientelor partial reversibile sau ireversibile.

Aceste activitati isi propun prevenirea si corectarea deficientelor fizice in vederea dezvoltarii fizice armonioase a copilului,  dar si reeducarea neuro-motorie a copiilor cu afectiuni neurologice congenitale sau dobandite.

PSIHODIAGNOZA, CONSILIRE SI ORIENTARE SCOLARA

-interventie sistematica cu o metodologie specifica prin care psihopedagogul urmareste in principal formarea si dezvoltarea personalitatii copilului precum si conturarea constiintei de sine a acestuia.

Mentionam ca numarul de ore dedicate consilierii este in  functie de nevoile elevilor depistate in urma diagnozei grupurilor si a fiecarui elev in parte, fiind organizate in:

-activitati individuale;

-activitati de grup;

-activitati la clasa.

TERAPIA TULBURARILOR DE LIMBAJ/ LOGOPEDIE

-interventie complexa acoperind sfera achizitiilor limbajului primar si pe cea a corectarii sunetelor deficitare, centrandu-se pe formarea, exersarea si dezvoltarea comunicarii in general.

Aceste activitati determina progrese in dezvoltarea vocabularului si in diminuarea frecventei tulburarilor de limbaj si va influenta pozitiv intreaga evolutie personala, pregatind elevul pentru viitoarea integrare sociala.

CSEI "Alexandru Rosca", Piatra Neamt